Trwa faza finałowa zorganizowanego przez Jaworznicką Izbę Gospodarczą konkursu „Przedsiębiorcze Jaworzno”. Najlepsze w tym roku lokalne firmy i przedsiębiorców poznamy 24 listopada. Od kilku tygodni prezentujemy kandydatów w poszczególnych kategoriach. Dziś kolejne podmioty, tym razem w kategorii „Jaworznicka Firma Roku 2017 – poniżej 50 pracowników”.
Piekarnia Bigaj Stanisław
Firma działa od 1991 roku, zajmując się wyrobem i sprzedażą pieczywa. Wszystkie wypieki przygotowywane są w oparciu o tradycyjne receptury. Piekarnia działa na rynku lokalnym i zatrudnia 15 osób, w tym osiem kobiet. Wszyscy pracownicy mieszkają w Jaworznie.
W ostatnich latach przedsiębiorstwo prowadziło ważne inwestycje. Powiększono zakład o część socjalno-sanitarną dla pań oraz biurową. Uruchomiono także dzienną zmianę produkcyjną, dzięki czemu możliwe jest oferowanie klientom ciepłego pieczywa. Firma ciągle wprowadza nowe rodzaje pieczywa w oparciu o dodatki prozdrowotne.
Do tej pory połowę produkcji prowadzono w oparciu o paliwo gazowe, do końca 2017 roku piekarnia będzie w 100 proc. opalać piece gazem.
Misją firmy jest propagowanie w społeczeństwie szacunku do chleba. Jest to możliwe m.in. dzięki lekcjom pokazowym dla dzieci i młodzieży. Piekarnia pomaga również świetlicom oraz instytucją użyteczności publicznej.
Firma może pochwalić się licznymi nagrodami, wyróżnieniami i certyfikatami.
źródło:www.jaw.pl